NOSALTRES

PREVENCIOPUNTCAT és una associació que neix l’any 2000, per l’inquietud de diversos professionals que es mouent al voltant de l’educació, i que especialment treballem amb adolescents, des de l’ensenyament i els serveis socials, per tal de:


  1. Promoció de les Habilitats de Vida, especialment de totes les habilitats socials que garanteixin una vida més sana i saludable.

  2. Difondre les bones pràctiques mitjançant l’organització de tallers, seminàris, expòsicions, publicacions i conferències.

  3. Assessorar entitats i particulars en la promoció i la difusió de les habilitats de vida.

  4. Reunir a tota la comuniat interessada en la promoció de les habilitats de vida.


Fonamentalment busquem donar estratègies a pares i mares per participar positivamente en el procés educatiu dels seus fills, ens centerem específicamente amb joves-adolescents.


Amb un discurs directe i pragmàtic, pretenem  localitzar amb precisió quins són i on s’originen els punts de fricció més comuns quan tenim  a casa. Amb bones dosis de sentit de l’humor i sentit comú a parts iguals, les nostres xerrades i conferències s’allunyen de l’encarcarament i de la correcció política.


El consum de drogues, les pantalles, els amics, els límits i les normes, com podem ensenyar a ser lliures i responsables o si hem d’evitar ser els “col·legues” dels nostres fills, són algunes de les qüestions a què s’enfronten els pares en el seu dia a dia.

 

QUI SÓN?

Ricard Jiménez i Pere Salvador, són els fundadors de PREVENCIOPUNTCAT, una parella singular que des de fa més de 10 anys recorren Catalunya fent conferències i tallers per orientar pares i mares sobre quin ha de ser el rol parental en el difícil i delicat moment de l'adolescència dels fills. Pere Salvador és llicenciat en Geografia i Història, professor i director de secundària i actualment Inspector del Departament d’Ensenyament. Ricard Jiménez és diplomat en Educació Social i llicenciat en Ciències del Treball. Educador social en nombrosos centres residencial i instituts de secundària actualment treballa a l'Ajuntament de Sant Fost.

88663_colegio-aula.jpg
 

QUÈ FEM?

Xerrades sobre:


ROL PARENTAL I LA PREVENCIÓ DE DROGUES EN ADOLESCENTS

EL TRASPÀS DE PRIMÀRIA A SECUNDÀRIA

PANTALLES I ADOLESCENTS

NORMES I LÍMITS EN L’ADOLESCÈNCIA

TALLER ROL PARENTAL


3 Sessions:


1. L’adolescent viu a casa? On i amb qui viu?

PRESENTACIÓ ADOLESCENTS

2. Quin idioma parla? I jo en què parlo?

ADOLESCENCIA CONFLICTES I COMUNICACIÓ

3. Qui paga la llum?

CONSELLS, RECEPTES EDUCATIVES PER A ADOLESCENTS